Antik Görög nagykörutazás - autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200641
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Görögország
Város: Athén, Thessaloniki

Szállás / program részletes leírása



Athén, Korinthosz, Nafplion, Delphoi… a Szarón-szigetek9 nap / 8 éjszaka

1. nap:
Budapest–Szeged–Belgrád–Nis (620 km) Elutazás Budapestről a reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Délután érkezés Belgrádba, ahol megtekintjük a nándorfehérvári várat, s felelevenítjük az 1456-os ütközet eseményeit. Rövid szabadidőt követően folytatjuk utunkat, szállás Nis környékén.

2. nap:
Thesszaloniki és az Olimposzi Riviéra (550 km) Reggeli után továbbutazunk Görögország felé. A Vardar-folyó völgyében haladva átkelünk Macedónián, majd koradélután megérkezünk Thesszalonikibe, Görögország második legnagyobb városába, ahol rövid városnézést tartunk. Délután érkezés az Olimposzi Riviérára, ahol jó idő esetén marad idő egy csobbanásra is a tengerben. Vacsoránkat – akárcsak a többi napon, a többi településen – egy hangulatos görög tavernában fogyasztjuk el, lehetőség szerint a tenger közelében. (Repülős utasainknak transzfer a szállodába.)

3. nap:
Tembé-völgye, Meteora, Thermopülai, Athén (490 km) A görög főváros, Athén felé indulunk. Utunk során megcsodálhatjuk az Olimposz hegyvonulatát – a görög istenek lakhelyét – majd rövid pihenőt tartunk a Tembé-völgyében, ahol a Piniosz-folyó hídján átkelve, egy sziklába vájt kápolnát tekinthetünk meg. A Thesszáliai-síkság átszelése után érkezünk meg a sziklakolostorok vidékére, a Meteorákhoz (páratlan élmény: egy kolostor meglátogatása). Ebédelési lehetőséget követően indulunk délre, Athén felé. Utunk következő állomása a Thermopülai-szoros, ahol a spártai hősök sírjánál felidézzük a híres csata történéseit. Athéni érkezésünket követően először az Akropolisz alatt vacsorázunk, majd sétálunk egyet az óvárosban. A szállásunkra este érkezünk, ahová négy éjszakán keresztül visszatérünk.

4. nap:
Athén az Akropolisszal, Szunion (130 km) Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Hellasz fővárosával, Athénnel: Parlament, új Akropolisz Múzeum, Újkori Olimpiai Stadion, Dionüszosz-színház, Akropolisz és környéke. Néhány órás szabadprogramot követően, délután Szunionba kirándulunk, az Attikai-félsziget legdélebbi pontjára. A páratlan szépségű Poszeidón-szentélyt meglátogatva egy csodálatos naplemente élményében lehet részünk. Estére visszatérünk athéni szálláshelyünkre.

5. nap:
Athén vagy a Szarón-öböl szigetei hajóval: Porosz, Hydra és Aigina (20 km) Ismerkedjen szabadidőben Hellasz fővárosával. Fakultatív ajánlatunk: Egész napos hajókirándulásra indulunk Pireuszból a görög szigetvilágba (napközben ebéddel): Porosz, Hydra és Aigina szigeteit látogatjuk meg. A hófehér házak közti szűk utcácskákban sétálva ízelítőt kaphatunk a szigetvilág hangulatából, a hajón pedig hangulatos folklórműsor nézői – esetleg szereplői – lehetünk. Estére visszatérünk Athénba.

6. nap:
Korinthosz, Mükéné, Epidaurosz és Nafplion (310 km) Egész napos kiránduláson ismerhetjük meg a Peloponnészoszi-félsziget nevezetességeit: a magyar tervek alapján készült Korinthoszi-csatornát, az ókor egyik leggazdagabb kereskedővárosát, Korinthoszt, a mitológiai történetekben gazdag Mükénét, és az ókori színházáról híres Epidauroszt. Közben megpihenünk Nafplionban, Görögország első újkori fővárosában, a Peloponnészosz talán leghangulatosabb városában. Itt egy halas éttermet keresünk fel, ahol a vállalkozóbb kedvűek tenger gyümölcseit kóstolhatnak. Estére visszatérünk athéni szálláshelyünkre.

7. nap:
Delphoi – az ókori jósda (500 km) Ezen a napon ellátogatunk Apollón híres ókori jóshelyére, a „Föld köldökére”, azaz a Parnasszosz lejtőjén található páratlan fekvésű Delphoiba. A következő két éjszakán szállásunk az Olimposzi Riviérán lesz.

8. nap:
Olimposzi Riviéra Ma egész nap zavartalanul élvezhetjük a görög tengerparton a napozás és fürdés örömeit.

9. nap:
Thesszaloniki–Szeged– Budapest (1100 km) Korai reggelit követően Nis-Belgrád-Szeged útvonalon hazafelé utazunk többszöri megállókkal, ebéd lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. (Repülős utasainknak menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.) x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 509 utazás 330 467 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak